boog
auto
Komt d'r in,
dan kuj d'r oetkiek'n
Voor een kort ritje belt u : 06 - 10 82 05 79.
U krijgt een coördinator aan de lijn,
die u kunnen informeren
over de mogelijkheden van
een ritje met de electrocar.

De electrocar rijdt dagelijks (ook op zondag)
van 8.30 uur - 17.30 uur

Ritjes op zon- en feestdagen s.v.p. reserveren
minimaal 24 uur van te voren.


Voor informatie en reservering voor een rit (buiten Eibergen)
met ECE PLUS belt u 06 - 27400962
Reservering liefst 3 dagen van te voren

Het initiatief

Enkele inwoners hebben in samenwerking met de Gemeente Berkelland Voormekaar, zorginstellingen Livio en Estinea, Ouderenvereniging KBO – PCOB, De Zonnebloem, vervoersdienst De Noaberbus en de Berkellandse Uitdaging het initiatief genomen om in Eibergen een vervoersdienst op te richten, die zich speciaal richt op ouderen en mensen met een beperking. Ook mensen die tijdelijk niet mobiel zijn kunnen gebruik maken van de electrocar.

Onze overheid stimuleert inwoners om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en de zelfredzaamheid te bevorderen. Een groot probleem dat niet onderschat mag worden is de toenemende eenzaamheid, die door deze maatregel van zelfstandig wonen alleen maar toeneemt. Doordat men vaak slecht ter been is en er niet meer zo vaak op uit trekt, vallen veel sociale contacten weg of worden beperkt.

Alle bovengenoemde partijen waren het al snel met elkaar eens, dat er een mogelijkheid moet worden geschapen, die het mensen gemakkelijker maakt om zelfstandig buitenshuis contacten te onder- en behouden en nieuwe contacten op te bouwen of zelfstandig boodschappen te kunnen doen. Een vervoersdienst laagdrempelig en flexibel met snelle mogelijkheid voor de korte ritjes in het dorp Eibergen draagt hiertoe bij.

De electrocar biedt de oplossing!